//Τι να κάνετε αν ο σύντροφός σας αρνείται να φορέσει προφυλακτικό

Τι να κάνετε αν ο σύντροφός σας αρνείται να φορέσει προφυλακτικό

Οι άνθρωποι πάντα παραπονιούνται για τα προφυλακτικά. Λένε ότι είναι άβολα, σκοτώνουν τις στύσεις τους ή διακόπτουν την οικειότητα ή την ευαισθησία του σεξ. Άλλοι πιστεύουν ότι το να τους ζητάει να χρησιμοποιήσουν ένα προφυλακτικό υπονοεί την έλλειψη εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας ενός εταίρου. Εάν ο σύντροφός σας χρησιμοποιεί την αποδοκιμασία του για τα προφυλακτικά ως δικαιολογία για να αποφύγει να φορέσει ένα, δεν είστε μόνοι.

Τα προφυλακτικά μειώνουν δραστικά τον κίνδυνο μόλυνσης από μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια (STD) και προλαμβάνουν μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αξίζει λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο να αλλάξουμε το μυαλό του συντρόφου σας. Ακολουθούν μερικές στρατηγικές που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και μπορούν να βοηθήσουν.

Συζητήστε από Πριν

Πριν τα πράγματα γίνουν ζεστά και βαριά, ορίστε τους βασικούς κανόνες με τον συνεργάτη σας σχετικά με τους κινδύνους που είστε διατεθειμένοι να πάρετε και τα μέτρα που θα λάβετε για να προστατευθείτε τόσο ο ένας όσο και ο άλλος.

Πάρτε το Σωστό μέγεθος

Ένα προφυλακτικό δεν ταιριάζει σε όλους. Ευτυχώς τα προφυλακτικά έρχονται σε πολλά σχήματα, μεγέθη, χρώματα, γεύσεις, υφές και υλικά, έτσι οι πιθανότητες είναι αρκετά καλές να υπάρχει ένα στυλ που ταιριάζει στις ανάγκες σας για άνετο και ευχάριστο σεξ. “Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να διερευνήσουν διαφορετικά προφυλακτικά και λιπαντικά με τους συντρόφους τους για να βρουν το καλύτερο για αυτούς”, λέει ο Περί Ν. Χαλκίτης, PhD, ψυχολόγος που ειδικεύεται στον ιό HIV στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε προφυλακτικά που είναι ραβδωτά ή καρφωμένα για να αυξήσουν την τριβή και για τους δύο εταίρους, ή κάτι με ένα λιπαντικό θέρμανσης.

Πάρε την Κατάσταση στα Χέρια σου

Αν είσαι γυναίκα και δεν μπορείς να πείσεις τον άντρα σου να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό προμηθεύσου εσύ γυναικεία προφυλακτικά.

Ρυθμίστε τη στάση σας

Η επιμονή στη χρήση προφυλακτικού προστατεύει όχι μόνο εσάς, αλλά και τον σύντροφό σας. “Το να ζητάς από έναν σύντροφο να φορέσει προφυλακτικό δεν είναι ένδειξη έλλειψης αγάπης, αλλά μια πραγματική έκφραση της αγάπης που μοιράζεις”, λέει ο Χαλκίτης.

Κρατήστε το στο Ύψος του

Μερικοί άνδρες δυσκολεύονται να διατηρήσουν μια στύση ενώ φορούν προφυλακτικό. Μερικές φορές ευθύνεται ένα κακό προφυλακτικό και άλλες φορές είναι ψυχολογικό, σχετίζεται με σεξουαλική δυσλειτουργία ή προκαλείται από διαταραχή στύσης που σχετίζεται με το αλκοόλ ή κάποιο φάρμακο. Εάν η αλλαγή των προφυλακτικών (ή η απογοήτευση) δεν επιλύσει το πρόβλημα, επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Να είστε Πρακτικοί

Η τοποθέτηση του προφυλακτικού δεν πρέπει να διακόπτει την απόλαυση. Διατηρήστε τα προφυλακτικά σας σε απόσταση που να τα φτάνετε χωρίς να διακόπτετε την πράξη.

By | 2018-12-05T13:59:53+03:00 November 27th, 2018|condoms news|0 Comments